Lunds Tekniska Högskola, LTH,

Vidare i teknik-åttan?

Allt började med att vi på en lektion skulle svara på några teknik frågor. Vi alla i klassen svarade på frågorna individuellt. Några veckor senare sa vår lärare att han hade nyheter. VI fick reda på att vi hade gått vidare till teknik åttan! Vi hade svårt att fatta att vår skola från lilla Örkelljunga i Skåne skulle gå vidare till teknik åttan.

Ungefär en månad senare satt vi på bussen på väg till teknik åttan som var på Lunds Tekniska Högskola. Vi tävlade och när dagen närmade sig sitt slut så samlades vi alla som hade tävlat i ett rum. Dem gick ut med vilka som hade gått vidare. Dem sa att kungsskolan hade gått vidare till semifinal! Vi trodde aldrig att vi skulle gå vidare, och speciellt inte till semifinalen. (Vilket vi tyvärr inte ska pga Corona)

När vi alla klasser satt samlade i rummet så fick vi som hade gått vidare till semifinalen en läxa. En läxa vi skulle göra till nästa gång. Vi skulle göra en sopsorterings maskin. Vi ska sortera metall, trä och plast för sig själva!